Black box

Zwarthout

De bestaande woning was oorspronkelijk een weekendhuis in de beboste omgeving rond Antwerpen. Een bestaande aanbouw werd gesloopt met als doel een nieuwe toevoeging te maken die plaats biedt aan een bureau en een extra slaapkamer. Het volume wordt bekleed met Zwarthout, een naaldhouten beplanking die op basis van een traditionele verbrandingstechniek verduurzaamd is. Het interieur van de woning wordt opengewerkt om de connectie met de tuin te vergroten.  

. Aan de keuken wordt een nieuwe structuur toegevoegd in plaatstaal die de relatie met het bestaande terras moet vergroten en meer ruimte moet bieden aan de ontbijthoek. Op de verdieping worden de kamers opgefrist en wordt een dressing toegevoegd aan de ouderlijke slaapkamer. De zolder wordt beter toegankelijk gemaakt door een gebruiksvriendelijker trap en wordt opgedeeld in twee kinderkamers.