hvh-architecten is jong én ervaren. Inne Van Herle en Koen Heyvaert hebben een breed spectrum aan ervaring opgebouwd in hun vorige werkomgevingen. Inne Van Herle is sinds 1998 zelfstandig architect en heeft een ruime ervaring omgebouwd in zowel privé als openbare projecten. Koen Heyvaert is zelfstandig architect sinds 1997 en is lector architectonisch ontwerpen aan de faculteit Ontwerpwetenschappen van de universiteit Antwerpen. 

Samen werken zij sinds 2006 intensief samen aan enkele woningbouwprojecten waarin zij ervaring op deden in het doelgericht bouwen van hedendaagse kwalitatieve architectuur. Deze inductieve werkmethode zorgde voor een brede gedragen basis voor het groeiend bureau dat zij verder samen uitbouwden.


In 2009 werd hvh-architecten door de stad Mechelen aangesteld als ontwerpers van het stadsvernieuwingsproject 'Gulden Ram Sint-Katelijnestraat - Zelestraat'. Dit project houdt een ingrijpende bouwblokrenovatie in samen met de restauratie van een Mechels hooghuis. Daarnaast zal de stad starten met de herintegratie van de Lange Herengracht als nieuwe publieke ruimte. In 2011 won het bureau de ontwerpwedstrijd voor een nieuw kinderdagverblijf in Kontich, dat in ondertussen reeds ingebruik werd genomen. Eind 2014 wonnen zij ook de ontwerpwedstrijd voor de nieuwe sportinfrastructuur voor de gemeente Aartselaar, het gebouw werd ondertussen opgeleverd.

De samenwerking werd eind 2013 juridisch omgevormd tot architectenvennootschap, met 6 voltijdse medewerkers. 


hvh-architecten bvba
nieuwstraat 37 - 2550 kontich
info@hvh-architecten.be
BE 0543.441.114
hvh-architecten is opgenomen op de lijst van
Orde Van Architecten van de provincie Antwerpen

HVHFW-013-2-2.jpg