Nordic

Brickness

De opbouw van het gevelmetselwerk van deze halfopen woning is een onderzoek naar het ambacht van het stapelen van stenen. Om het niet-dragend gevelmetselwerk meer te maken dan een zwaar behangpapier zijn er meerdere baksteenverbanden uitgewerkt die de gevel schaal en ornament toebrengt. Bovendien werd er in de spouw een vleermuishotel en een verblijf voor de gierzwaluw ingewerkt waardoor de gevel zal bijdragen tot het ecosysteem van de buurt.

Op de begane grond staan de dagfuncties in relatie tot de voor, zij en achtertuin, die elk een specifieke relatie hebben met de buitenruimten. De multifunctionele leesruimte kijkt vooraan uit op de wadi en de straat, de keuken staat in verbinding met de zijtuin en de leefruimte kijkt uit de diepe tuin. 

De trap is een stalen sculptuur die naast het bureau in de vide de verbinding met de slaapverdieping maakt. De keuken, het bureau en de kast op de overloop werden op maat uitgetekend.