RE-vintaged

Opnieuw authentiek

Door het bestaande zadeldak af te breken en alles te verhogen en gelijk te brengen met de buren, kunnen de kinderkamers voor de jongens hier eenvoudig worden ondergebracht. Achteraan op de eerste verdieping werd de slaapkamer voor de dochter heringericht. Het oorspronkelijk karakter van de voorgevel wordt opnieuw letterlijk in de verf gezet, door de gevel volledig zwart te schilderen, wat de ophoging van de voorgevel maskeert. De bestaande ramen worden vervangen door fijn geprofileerd aluminium schrijnwerk. Achteraan is de uitbouw volledig in zwart aluminium bekleed.

Op de begane grond had de bestaande woning geen direct contact met de tuin en het was er erg donker door de bestaande achterbouwsels en de veranda die enkel gebruikt werd als stockage. De eerste kamer achter de voorgevel behoudt de functie als intieme zithoek, de tweede ruimte is deels berging voor keuken en fietsen en is een doorgangsruimte met ingewerkte bureauruimte. Achteraan is de ruimte volledig open gewerkt naar de tuin, met een open keuken en een tweede zithoek rond de nieuwe houtkachel. Op de verdieping krijgt de bestaande badkamer een annex die dienst doet als wasberging en dressing.