Ruwheid

Uitgesproken textuur

De bestaande woning werd ingrijpend gerenoveerd. In het hoofdvolume werd op de begane grond een volume geplaatst dat de voorste kamer scheidt van de ruimte achteraan. In het volume werden enkele bergruimtes en het toilet samen met de vestiaire voorzien. Achteraan is de ruimte waarin keuken en leefruimte werden ondergebracht maximaal opengewerkt richting de tuin en het achterliggend recreatiegebied. 

foto's Liesbet Goetschalckx

In het hoofdvolume werden alle constructieve vloeren vernieuwd en in het zicht gelaten. De bestaande scheimuren werden enkel geschilderd. De ruwheid van de steen samen met de keuze om niet overal verlaagde plafonds te plaatsen geven een uitgesproken textuur aan de materialen van de woning. Verder werd gekozen om leisteen te voorzien als vloer van de begane grond en terras, maar ook als tegel in de badkamer.