Trappartij

Zolder opnieuw toegankelijk

De zolderverdieping van deze woning was niet toegankelijk. De potentiële ruimte werd optimaal geïntegreerd in de woning door een nieuwe ruimtelijke verticale circulatie te maken die meer is dan een reguliere trap. In de inkomhal wordt de sokkel van de trap uitgewerkt als bijkomende berging voor een kinderwagen. Op de verdieping loopt de trap langs een opengewerkte bureauruimte. De werkruimte wordt gescheiden van een achterliggende dressing door een nieuwe bibliotheek. 

De trap naar de zolderverdieping is volledig opengewerkt en krijgt via een nieuw geplaatst daklicht een mooie zenitale belichting. Op de zolderverdieping werd vooraan een speelruimte voorzien. Achteraan werden 2 kinderslaapkamers ingepland, beide voorzien van een hoogslaper.

De trapboomdoet tevens dienst als borstwering en uitgewerkt in wit geschilderd MDF. De traptreden zijn massief eik.