Veranda

Transparante echo

Naast de bestaande woning is een schuur volledig afgebroken. Het vrijgekomen plot tussen de woning en de buur werd opgevuld met een identiek volume, maar met een duidelijk andere vormentaal. De kopie is een meer opengewerkte echo van het bestaande volume, afgewerkt in vezelcementplaten en beglazing. Op de begane grond is er plaats voor een garage, een nieuwe inkom en achterliggende keuken.  

De bestaande gang en inkom van de oorspronkelijke woning verdwijnen. Een nieuw vast en opliggend raam opent de gesloten kopgevel en biedt de leefruimte een nieuwe relatie met de voortuin. Op de verdieping biedt het nieuwe volume plaats aan 2 slaapkamers, een badkamer en een tussenruimte, de veranda. Deze bijzondere plek krijgt naast het vanzelfsprekend glazen dak een balkon naar het landschap. De ruimte is een verlenging van de bestaande zithoek en vormt een wintertuin, welk het tekort aan effectieve tuin moet compenseren.